Bonusi dobrodošlice do 200 odstotkov
Receive

Prva liga 2023/24: stavne kvote, tekmovanja in lestvic

Prva slovenska nogometna liga, znana tudi kot Prva slovenska liga, je največje nogometno tekmovanje v Sloveniji. V sezoni 2023/24 je pritegnila pozornost ne samo navijačev, ampak tudi stavnic, ki ponujajo različne kvote Prve lige za tekme. Lestvica Prve lige je bila zelo konkurenčna, saj so se ekipe močno borile za vrh.

Rezultati in tekmovanja Prve lige

Včeraj0
Danes0
Jutri0

Razvrstitev Prve lige

Prva Liga
##
Ekipe
OT
Z
R
P
GoliTočkeForma
1 NK Celje 36247575:3479
2 Maribor 35199766:3466
3 Olimpija Ljubljana 351810769:4364
4 Koper 3512111250:4847
5 NK Bravo 3511141041:4247
6 Domzale 361341952:6043
7 Mura 3611101542:5543
8 Rogaska 361062037:6436
9 Radomlje 367121733:5133
10 Aluminij 36872137:7131

Vse, kar morate vedeti o Prvi ligi

Prva slovenska nogometna liga je bila ustanovljena leta 1991 in od takrat je postala osrednje nogometno tekmovanje v državi. Vsako leto se v ligi pomeri 10 ekip, ki tekmujejo za naslov prvaka. Med najbolj znanimi igralci prve lige so Zlatko Zahovič, Aleš Čeh in Josip Iličić, ki so s svojim izjemnim igranjem zaznamovali slovenski nogomet.

Čeprav Prva slovenska liga ni med najbolj znanimi v Evropi, je pa vseeno pomembna za slovenski nogomet. V svoji zgodovini je slovenski nogometni prvak dobil mnoge svetovno znane naslove, kot je na primer Maribor - Olimpija, ki je eden največjih derbijev v državi.

Kar zadeva mednarodne uspehe, so slovenski klubi dosegli nekaj visokih dosežkov v Ligi prvakov in Evropski ligi. Maribor je na primer postal prvi slovenski klub, ki se je uvrstil v skupinski del Lige prvakov.

Spodaj vam predstavljamo glavne dosežke Prve lige v tabeli:

2022/23 🏆 prvaki lige

Maribor

Največ 🏅 naslovov Prve slovenske lige

Maribor (15)

Najboljši strelec ⚽ vseh časov

Marcos Tavares, Maribor (135)

Največ golov 🥅 v eni sezoni

Marcos Tavares; 26 golov v 36 tekmah v 2015/16

Največ nastopov 🏃‍♂️

Robert Koren (386)

Poglabljanje v svet stav na Prva ligo

Kot smo lahko opazili iz zgornje tabele Prve lige, nas ne preseneča, da so stave na Prvo slovensko nogometno ligo izjemno priljubljene v Sloveniji zaradi svojega visokega ugleda. Stavnice ponujajo različne kvote za tekme Prve lige, kar privablja številne navdušence nad stavami. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen igralec, lahko najdete koristne informacije o nogometu in stavah na Prvo ligo ter spoznate, kaj vam stavnice ponujajo po najboljših pogojih.

Nekatere stavnice imajo posebne ponudbe in bonuse za polaganje stav na Prvo ligo, ki so lahko zelo privlačne za igralce. Poleg tega je na voljo veliko spletnih strani in forumov, kjer lahko najdete analize in napovedi tekem Prve lige, kar vam poda veliko informacij, preden se odločite, da boste položili stavo. Začetniki se lahko naučijo osnove stav in spoznajo, kako delujejo stavne kvote. Izkušeni igralci pa lahko izkoristijo svoje znanje in strategije, da bi povečali svoje možnosti za zmago.

Slovenska prva liga je tudi priložnost za tiste, ki iščejo ugodne stave, saj so kvote pogosto zelo konkurenčne in omogočajo visoke dobitke. S pravimi informacijami in pristopi lahko vsak od vas uživa v vznemirljivem svetu, kjer lahko položite številne vznemirljive stave na Prvo ligo.

Najbolj priljubljeni trgi stav na Prvo ligo

Stave na Prvo ligo Slovenije privabljajo številne navdušene igralce, ki se zanimajo za stavne možnosti. Različni trgi za stave omogočajo igralcem, da stavijo na različne izide v tekmi, kar jim omogoča, da izberejo tiste stave, ki najbolje ustrezajo njihovim željam in strategijam.

Eden najbolj priljubljenih trgov za stave na Prvo ligo je trg za zmago. Igralci stavijo na zmago ene izmed ekip, ki se pomerijo na tekmi. Drugi priljubljeni trg so stave na rezultat, kjer igralci stavijo na končni rezultat tekme.

Poleg tega so stave na število golov prav tako zelo priljubljene. Igralci lahko stavijo na skupno število golov na tekmi ali na število golov, ki jih bo dosegla posamezna ekipa. S temi stavami lahko igralci izkoristijo trende, kot je visok odstotek doseženih golov na tekmi v Prvi ligi.

Stave na končni izid prve lige so prav tako privlačne, saj igralcem omogočajo, da stavijo, ali bo tekma končana z zmago, izenačenjem ali porazom določene ekipe. Tudi trgi za polčas/konec tekme so priljubljeni, saj igralcem omogočajo staviti na izid tekme ob polčasu in ob koncu.

Kako staviti na tekme Prve lige

Za polaganje stav na tekme Prve lige je tipičen postopek, da se najprej prijavite na spletni strani stavnice. Novi uporabniki se morajo najprej registrirati, nato pa se prijaviti v svoj račun. V meniju poiščete možnost za izbiro lige, kjer izberete Prvo slovensko nogometno ligo in nato tekmo, na katero želite staviti. Za polaganje stave na tip stave 1X2 izberete izid tekme (zmaga, izenačenje ali poraz).

Poleg tega lahko položite tudi akumulatorske stave, kjer izberete več tekem in seštejete kvote. Za stave v živo izberete tekmo, ki se trenutno odvija, in stavite med samim dogajanjem.

Spletna stran stavnice.tv olajša ta postopek, saj zajema vse dogodke v 1. ligi nogometa in ponudbe najboljših kvot, prav tako vas pa informira o 1. ligi nogometne lestvice.

FAQ. Pogosto zastavljena vprašanja
Avtor
Domen Vidergar
Pisanje je zame samo izražanje izkušenj iz mojega življenja. Kot nekdanji nogometaš in zdaj trener se ves moj dan vrti okoli športa in fitnesa. Prav tako rad preberem dobro knjigo ali se naučim kakšne nove veščine.
Ocena članka
4/5
1 glas