Bonusi dobrodošlice do 200 odstotkov
Receive

UEFA Superpokal 2023/24: stavne kvote in tekmovanja

UEFA Superpokal je tekmovanje, ki se vsako leto odvija med zmagovalcema UEFA Lige prvakov in UEFA Evropske lige. UEFA Superpokal 2024 bo potekal 14. avgusta na stadionu Narodowy v Varšavi na Poljskem. Zmagovalci UEFA Lige prvakov (še ni znano) se bodo pomerili z zmagovalci UEFA Evropske lige (še ni znano).

Rezultati in tekme UEFA Superpokala

16.08.2023 19:00
Manchester City
(0)1 : 1(1)
Sevilla

Vse, kar morate vedeti o UEFA Superpokalu

UEFA Superpokal je v nogometnem krogu visoko cenjen dogodek, ki prinaša spektakel med zmagovalci UEFA Lige prvakov in Evropske lige. Prva tekma se je odvila leta 1972, ko je Ajax premagal Glasgow Rangers. Zgodovina tega tekmovanja je polna nepričakovanih obratov, ki so pustili pečat. Med izstopajočimi zmagovalci so Real Madrid, ki je osvojil najvišjo stopničko kar petkrat, in Liverpool, ki se je tudi večkrat uvrstil na prvo mesto.

Ne smemo pa pozabiti na ostale znamenite tekme, kot je bila AC Milanova zmaga proti Barceloni leta 1989 z 1:0 ali pa zmaga Manchester Uniteda nad Galatasarayem leta 1993 tudi z 1:0.

V spodnji tabeli je še nekaj glavnih dosežkov, ki so bili doseženi v UEFA Superpokalu:

2022/23 zmagovalci 🏆 UEFA Lige prvakov

Manchester City

Največ 🏅 naslovov

Real Madrid, Barcelona in AC Milan (5)

Najboljši strelec ⚽ vseh časov

Arie Haan; Ajax Amsterdam (3), RSC Anderlecht (2)

Največ golov 🥅 v sezoni

Radamel Falcao; 3 goli v 2012/13

Superpokal je edinstven dogodek, ki združuje najboljše klube iz dveh popularnih tekmovanj. Tekme so vedno polne napetosti in strasti, saj se na igrišču srečajo najboljše nogometne zvezde in šampioni. Spremljanje Superpokala je za mnoge navijače vrhunec poletnega nogometnega dogajanja, saj prinaša napete trenutke in čudovite gole, ki ostanejo v spominu.

Najbolj priljubljeni trgi stav na UEFA Superpokal

UEFA Superpokal je priljubljen za stave, saj prinaša visoke kvote in zanimive trge. Ta tekmovanja med zmagovalci Lige prvakov in Evropske lige prinaša številne možnosti stav, ki se osredotočajo na visok odstotek golov in napetost tekem.

Ena izmed najbolj priljubljenih stav je "Več kot/Manj kot", kjer se stavi na število golov. Stave na zmago posameznega kluba, na strelce golov ter na rezultat ob polčasu so prav tako zelo popularne. Poleg tega so priljubljene tudi stave na natančen rezultat, hendikep stave in celo kombinacije teh trgov.

Na spletni strani stavnice.tv je proces stav na UEFA Superpokal olajšan, saj poleg obsežne ponudbe trgov stav vsebujejo tudi rezultate Superpokala iz leta v leto, hkrati pa ponujajo najboljše kvote za posamezne trge. Tako pridobite celovit pregled nad lestvico Superpokala in najboljšimi kvotami za posamezne trge, kar olajša odločanje in stavljene na UEFA Superpokal.

FAQ. Pogosto zastavljena vprašanja
Avtor
Domen Vidergar
Pisanje je zame samo izražanje izkušenj iz mojega življenja. Kot nekdanji nogometaš in zdaj trener se ves moj dan vrti okoli športa in fitnesa. Prav tako rad preberem dobro knjigo ali se naučim kakšne nove veščine.
Ocena članka
4/5
1 glas