Bonusi dobrodošlice do 200 odstotkov
Receive

Kaj je handikep pri športnih stavah?

Hendikep je priljubljena oblika stav v mnogih športih, predvsem v nogometu. Vendar pa lahko njegovo razumevanje predstavlja nekaj kompleksnosti za tiste, ki se šele spoznavajo s svetom športnih stav. Osnovni koncept hendikepa je uravnoteženje možnosti obeh ekip z dodajanjem ali odvzemanjem točk od končnega rezultata.

Seznam stavnic, ki sprejemajo kvote za handicap

Razvrstitev Stavnica Rating Bonusi Pridobite bonus
1
4.8/5
75% bonus za sobotne športne stave
IgrajPreberite oceno
2
4.8/5
100% stavni bonus do 100€
IgrajPreberite oceno
3
4.5/5
Uvítací bonus do výšky až 160€
IgrajPreberite oceno
4
4.5/5
Bonus dobrodošlice 100 % do 122€
IgrajPreberite oceno
5
4.5/5
registrácii bonus až 100% do výšky 100€
IgrajPreberite oceno

Hendikep pri športnih stavah - opredelitev in vrste

Hendikep dodaja nov vidik stavam in ponuja številne priložnosti za stavne navdušence, da optimizirajo svoje stave. Za boljše razumevanje te vrste stav je koristno preučiti nekaj konkretnih primerov. Preden pa se lotimo primerov, je pomembno poudariti nekaj ključnih konceptov znotraj azijskega hendikepa. Prvi koncept je "hendikep", ki predstavlja prednost v golih, ki jo stavničarji dodelijo eni ekipi pred drugo. Drugi koncept je "polovični gol", ki se uporablja za preprečevanje neodločenih rezultatov.

 • Celoten hendikep: Uporabi se celotno število, na primer +1 ali -2, kar omogoča neodločeno, če je dejanski rezultat in hendikep enak izenačenju.
 • Polovični hendikep: uporablja prirastke polovičnih številk, kot je +1,5 ali -0,5, kar zagotavlja, da je vedno jasen zmagovalec, saj je v resnici nemogoče doseči polovico zadetka.
 • Četrtinski hendikep: združuje celotne in polovične hendikep, kot je +0,75 ali -1,25, kar uvaja večjo zapletenost z morebitno razdelitvijo vložka med dva različna izida stav.

Najdete lahko trge, kot so 0,1, hendikep 1,0, hendikep 0,2 in celo 2,5, odvisno od stavnice, na kateri ste.

Nekateri ljudje tudi menijo, da so azijski in evropski hendikepi tipi. Vendar je edina razlika ta, da pri azijskem hendikepu remi pomeni povračilo denarja od stave, medtem ko pri evropskem stave ne morete povrniti, zmagate ali izgubite s kakršnim koli izidom.

Praktični primer hendikepa v športu

Pri hendikepu 0 si predstavljamo situacijo, kjer stavite na moštvo A s hendikepom 0 proti moštvu B. Obstajajo trije možni scenariji: zmaga moštva A, neodločen izid ali zmaga moštva B. V primeru zmage ali neodločenega izida se stava ohrani, kar igralcem zagotavlja varnost. Hendikep 0 je odlična možnost za stavitelje, ki verjamejo v zmago določenega moštva, vendar želijo zaščititi svojo stavo v primeru neodločenega izida. Ta vrsta stave omogoča povečanje potencialnega dobička brez prevelikega tveganja, kar je privlačno za mnoge igralce.

Pri hendikepu 0.25 recimo, da stavite na moštvo A s hendikepom 0.25 proti moštvu B. V tem primeru se izidi izračunajo na naslednji način: če moštvo A zmaga, prejmete celotno stavo; v primeru neodločenega izida se polovica vaše stave vrne, medtem ko druga polovica izgine; če pa zmaga moštvo B, izgubite celotno stavo. Hendikep 0.25 omogoča staviteljem, da izkoristijo dobre možnosti moštva A za zmago, obenem pa si zagotovijo določeno varnost v primeru neodločenega izida.

 

Recimo, da stavite na moštvo A s hendikepom 1.25 proti moštvu B. Obstajajo različni možni scenariji: zmaga moštva A z več kot enim golom razlike, zmaga z enim golom razlike, neodločen izid ali zmaga moštva B. Hendikep 1.25 je koristen, če pričakujete prepričljivo zmago moštva A, vendar želite določeno varnost v primeru zmage z en golom razlike.

Postavitev stave s hendikepom v štirih preprostih korakih

Postavitev stave s hendikepom je učinkovit način za povečanje verjetnosti zmage in zmanjšanje tveganja. S tem sistemom lahko izkoristite prednosti hendikepa in optimizirate svoje stave. Sledite tem preprostim korakom, da uspešno postavite stavo s hendikepom:

 • Izberite tekmo in razumite hendikep:
  korak 1

  Najprej izberite tekmo, na katero želite staviti, in razumite ponujeni hendikep. Hendikep lahko predstavlja prednost določeni ekipi. Preverite, kako se hendikep izračuna in kaj vpliva na izid stav.

 • Analizirajte razmerje moči:
  korak 2

  Temeljito analizirajte moči tekmujočih ekip. Razmislite o njihovih preteklih rezultatih, trenutni formi, poškodbah igralcev in drugih dejavnikih, ki lahko vplivajo na izid tekme.

 • Odločite se za tip hendikepa:
  korak 3

  Glede na analizo izberite ustrezno vrsto hendikepa, odvisno od vaše strategije in ocene možnosti zmage.

 • Postavite stavo in spremljajte tekmo:
  korak 4

  Ko se odločite za tip hendikepa, postavite svojo stavo v stavnici. Sledite tekmi in spremljajte njen potek. Bodite pozorni na to, ali se vaša stava uresničuje.

Najboljše stavnice, ki ponujajo hendikep stave v Sloveniji

Sledijo najboljša stavna mesta za tiste, ki želijo staviti na trgu hendikepa.

Spinbetter

Spinbetter

Športna stavna platforma SpinBetter ponuja široko paleto športnih dogodkov, ki zadovoljijo raznolike želje vsakega navdušenca. Uporabniki lahko stavijo na številne dogodke po vsem svetu, vključno z glavnimi športi in manjšimi tekmovanji. Na voljo so številni športi, ki vključujejo nogomet, košarko, tenis, kriket, rugby, golf, motorni šport, boks, hokej, odbojko, rokomet, kolesarjenje, MMA in e-športe.

🎁 Bonus dobrodošlice

20 % vašega prvega pologa se ujema z brezplačno stavo

⚽️ Šport

+30

💳 Načini plačila

Visa, Jeton, MasterCard, Skrill, MuchBetter, kriptovalute.

💰 Minimalni depozit

€10

📞 Podpora strankam

Klepet in e-pošta

Plusi
 • visoka pokritost športov
 • dobre kvote
 • uporabniku prijazen vmesnik
Minusi
 • Brez prenosa v živo za Evrovizijo

 

Megapari

Stavnica Megapari

Megapari je odlična izbira za slovenske ljubitelje športnih stav, ki iščejo najboljše stavne kvote, obsežno ponudbo stav in široko paleto stavnic. Poleg tega ponuja tudi privlačne brezplačne stave, bonuse in promocije, zaradi česar je nedvomno med vodilnimi stavnicami. Stavnica Megapari posluje pod veljavno licenco Curacao in je registrirana v regulirani jurisdikciji, kar zagotavlja varno in pošteno okolje za vse igralce.

🎁 Bonus dobrodošlice

100% bonus dobrodošlice do 100 EUR

⚽️ Šport

+40

💳 Načini plačila

Visa, Jeton, MasterCard, Skrill, Kvitum, Neteller, AstroPay, MuchBetter, kriptovalute.

💰 Minimalni depozit

€10

📞 Podpora strankam

Klepet in e-pošta

Plusi
 • mikavni bonusi in promocije
 • zanesljiva podpora strankam
 • mobilna aplikacija za igranje med potjo
Minusi
 • Kompleksen vmesnik za začetnike

 

 

Ivibet

Ivibet športna stavna platforma

Ivibet ponuja obsežno izbiro športov za stavljenje. Med ponujenimi športi so priljubljene discipline kot so nogomet, košarka, tenis, hokej, in mnogi drugi. Posebej za slovenske igralce je pomembno, da so na voljo tudi najbolj priljubljeni domači športi, kot so smučanje, rokomet in košarka. To omogoča, da lahko slovenski igralci na Ivibet stavijo na svoje najljubše lokalne in mednarodne dogodke. Poleg tega je Ivibet odlična izbira za stavljene v živo.

🎁 Bonus dobrodošlice

100% bonus dobrodošlice do 150 EUR

⚽️ Šport

+40

💳 Načini plačila

Visa, Jeton, MasterCard, Skrill, Neteller.

💰 Minimalni depozit

€10

📞 Podpora strankam

Klepet in e-pošta

Plusi
 • uporabniku prijazna navigacija na spletni strani
 • zanesljiv bonus dobrodošlice v Ivibetu
 • pestra izbira stavnih trgov
Minusi
 • nova blagovna znamka, ki mora še dokazati svojo vrednost

 

 

22bet

22Bet športna stavna platforma

22Bet je znana športna stavna platforma, ki je bila ustanovljena leta 2018. Hitro je postala ena najmlajših in najhitreje rastočih podjetij za iGaming, ki ima več kot 400.000 aktivnih uporabnikov. Sprva je bila osredotočena predvsem na ruski trg in okoliške regije, a so se njihovi cilji kmalu razširili na evropski in svetovni trg. Poleg kakovostne ponudbe stav, ki izstopa med drugimi stavnicami, 22Bet ponuja tudi obsežen nabor plačilnih metod in odlične bonuse ter druge igre na svoji spletni strani.

🎁 Bonus dobrodošlice

100% bonus dobrodošlice do 122 EUR

⚽️ Šport

+40

💳 Načini plačila

Visa, Jeton, MasterCard, Skrill, Neteller, AstroPay, MuchBetter, kriptovalute.

💰 Minimalni depozit

€10

📞 Podpora strankam

Klepet in e-pošta

Plusi
 • Številne plačilne metode
 • Enostavna registracija
 • Stran v slovenskem jeziku
Minusi
 • Samo ena licenca

 

 

20bet

20bet športna stavna platforma

Stran vam omogoča širok spekter športov za stave, pri čemer praktično ni športa, ki ga ponudba 20Bet ne bi zajemala. Seveda je nogomet med najbolj priljubljenimi športi, kjer je na voljo obsežen nabor stav, vključno s koti, hendikepi, številom outov, prekrški in še mnogimi drugimi. Poleg tega so vam na voljo tudi priljubljene stave v živo, ki jih najdete na zavihku 20Bet Live Stream.

🎁 Bonus dobrodošlice

100% bonus dobrodošlice do 100 EUR

⚽️ Šport

50

💳 Načini plačila

Visa, Jeton, bančno nakazilo, MasterCard, NeoSurfm Skrill, Neteller, kriptovalute.

💰 Minimalni depozit

€10

📞 Podpora strankam

Klepet in e-pošta

Plusi
 • Izvrstna izbira športnih in stavnih trgov
 • Strokovna podpora strankam, ki je na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu
 • Možnost plačil s kriptovalutami
Minusi
 • Omejenost možnosti plačil za določene igralce

 

Športi, ki so najbolj primerni za stave s hendikepom

Stave s hendikepom so priljubljene med številnimi športnimi navdušenci zaradi svoje sposobnosti izenačevanja možnosti in zmanjševanja tveganja. Med različnimi športi obstajajo tisti, ki so še posebej primerni za to vrsto stav.

Nogomet

Nogomet je eden najbolj priljubljenih športov za stave s hendikepom. Veliko število golov in razmeroma majhna razlika v kakovosti med ekipami omogočata učinkovito uporabo hendikepa. Pri nogometu lahko nogomet hendikep izravna razlike med močnimi in šibkejšimi ekipami, kar stavi prinaša večjo zanimivost.

Košarka

Košarka je še en šport, ki je idealen za stave s hendikepom. Zaradi običajno visokega števila točk in pogostih nihanj v rezultatu je košarka hendikep lahko učinkovito orodje za izenačevanje možnosti med tekmujočimi ekipami.

Tenis

Tenis je individualni šport, vendar se lahko tudi tukaj uporablja hendikep, zlasti pri stavah na število nizov ali igralnih točk. Tenis Hendikep lahko pomaga izenačiti možnosti med igralci, še posebej, če je en igralec favorit.

Rugby

Rugby je šport, ki se vse bolj uveljavlja med stavnicami s hendikepom. Hitre menjave vodstva in nepredvidljiv izid tekem omogočajo, da hendikep učinkovito uravnoteži možnosti med ekipami.

Ameriški nogomet

Ameriški nogomet je še en šport, kjer se pogosto uporablja hendikep. Zaradi raznolikosti možnih načinov doseganja točk in možnosti za preobrat tekme je hendikep lahko koristen pri stavah na to športno disciplino.

Vsak od teh športov ponuja edinstvene prednosti in priložnosti za uporabo hendikepa, kar zagotavlja raznolikost in zanimivost pri stavljenju na športne dogodke.

FAQ. Pogosto zastavljena vprašanja
Avtor
Domen Vidergar
Pisanje je zame samo izražanje izkušenj iz mojega življenja. Kot nekdanji nogometaš in zdaj trener se ves moj dan vrti okoli športa in fitnesa. Prav tako rad preberem dobro knjigo ali se naučim kakšne nove veščine.
Ocena članka
4/5
1 glas